Vitalbix Daily Complete 14 kg

Vitalbix Daily Complete 14 kg

Meer afbeeldingen

Schrijf de eerste review van dit product

€ 28,95
OF

Snel overzicht


Vitalbix Daily CompleteEen geconcentreerde brok vol essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren en vetzuren. De basis voor een gezond en vitaal paard!


 Laag in zetmeel en suiker (graanvrij & melassevrij)
 Uitgebalanceerd gehalte vitaminen en mineralen
 Stimuleert een gezonde darmflora
 Helpt gezondheidsproblemen voorkomen
 Veilige keuze voor paarden met
   stofwisselingsproblemen
 Als complete aanvulling op ruwvoer 
   of als basis van een uitgebalanceerd rantsoen

Details

 Als complete aanvulling van dit geconcentreerde voer, en om wat meer bulk te kunnen voeren. Kunt u dit voer prima aanvullen met een structuur voer zoals Agrobs pre alpin Aspero, Dodson & Horrell Lucerne of Agrobs leight genuss.

Vitalbix Daily Complete

 

Een geconcentreerde brok vol essentiële voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren en vetzuren. De basis voor een gezond en vitaal paard!

 Laag in zetmeel en suiker (graanvrij & melassevrij)
 Uitgebalanceerd gehalte vitaminen en mineralen
 Stimuleert een gezonde darmflora
 Helpt gezondheidsproblemen voorkomen
 Veilige keuze voor paarden met
   stofwisselingsproblemen
 Als complete aanvulling op ruwvoer 
   of als basis van een uitgebalanceerd rantsoen

Gebruik Vitalbix Daily Complete als complete aanvulling op ruwvoer of als basis van een uitgebalanceerd rantsoen. 

Als complete aanvulling op ruwvoer
Voor paarden die goed op gewicht zijn en voldoende energie kunnen halen uit ruwvoer is Vitalbix Daily Complete een complete aanvulling op ruwvoer. 
> Voldoende ruwvoer als basis voor vezels en energie
> Vitalbix Daily Complete als aanvulling voor alle essentiële voedingsstoffen 

Als basis van een graanvrij rantsoen
Voor paarden die naast het ruwvoer extra energie nodig hebben voor arbeid en/of moeilijk op gewicht blijven en waar zo min mogelijk zetmeel en suikers in het rantsoen wenselijk is i.v.m. gezondheidsproblemen zoals maagzweren, darmproblemen (koliek en dunne mest), zomereczeem, ziekte van Cushing en stofwisselingsproblemen zoals hoefbevangenheid, insulineresistentie, EMS en spierbevangenheid. 
> Voldoende ruwvoer als basis voor vezels en energie
> Vitalbix Daily Complete als basis voor alle essentiële voedingsstoffen 
> Een extra aanvulling voor energie met bijvoorbeeld plantaardige olie, bietenpulp, zemelen, luzerne en/of een ruwvoermix
Vraag ons om een persoonlijk voeradvies op maat

Als basis van een rantsoen met (minder) granen
Voor paarden die naast het ruwvoer extra energie nodig hebben voor arbeid en/of moeilijk op gewicht blijven waarbij een aandeel zetmeelrijke voeding wenselijk is (glycogeen opslag in de spieren). Bij arbeid zoals springen, dressuur vanaf M/Z niveau, endurance etc. Door een deel van je reguliere muesli of biks te vervangen door Vitalbix Daily Complete kunnen gezondheidsproblemen voorkomen worden. Een aanpassing met Vitalbix Daily Complete laat hele goede resultaten zien bij sportpaarden die te heet en nerveus zijn. Paarden worden veelal relaxter en daardoor makkelijker te rijden.
> Voldoende ruwvoer als basis voor vezels en energie
> Vitalbix Daily Complete als basis voor alle essentiële voedingsstoffen 
> ca. 1/2 deel of minder van het reguliere krachtvoer (muesli en biks)
> Indien nodig een extra aanvulling voor (langzaam vrijkomende) energie met bijvoorbeeld plantaardige olie, bietenpulp en zemelen
> Indien nodig een extra aanvulling voor eiwitten met luzerne
Vraag ons om een persoonlijk voeradvies op maat.

Uitgebalanceerd gehalte vitaminen, mineralen en sporenelementen
Vitalbix Daily Complete bevat een uitgebalanceerde mix van vitaminen, mineralen en sporenelementen, allen in de juiste verhoudingen. Alle vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn apart toegevoegd (geen standaard premix) waardoor de gehaltes precies zijn afgestemd op de Dagelijkse Aanbevolen Hoeveelheden (ADH) die je paard nodig heeft. Wil je meer weten over de exacte gehaltes? Bekijk dan de complete Samenstelling & Analyse van Vitalbix Daily Complete.

Laag in zetmeel en suikers
Vitalbix Daily Complete bevat geen granen en is melassevrij en havervrij. Het bevat slechts 2,9% suiker en 3% zetmeel en is daardoor zeer geschikt voor paarden die slecht tegen zetmeel en suikers kunnen.

Problemen voorkomen
Met een juist voerbeleid; voldoende ruwvoer en Vitalbix Daily Complete kunnen veel problemen voorkomen. Dit voerbeleid kan echter ook goed worden ingezet bij bestaande problemen zoals zomereczeem, PPID (ziekte van Cushing) en stofwisselingsproblemen zoals insulineresistentie, hoefbevangenheid, EMS, en EPSM (spierbevangenheid). 

Voeradvies
Vitalbix Daily Complete is zeer geconcentreerd en daardoor zuinig in gebruik. Voeradvies: 50-80 gram per 100 kg lichaamsgewicht.
Een paard van 500 kg voer je slechts 250-400 gram per dag.

Wil je een persoonlijk voeradvies? Stuur dan een e-mail naar info@equiculinair.nl  We helpen je graag!

 

 

 

 

 

Natuurlijk & verantwoord voeren

 

Veel gezondheidsproblemen worden veroorzaakt door een onnatuurlijke manier van voeren. Denk hierbij aan spijsverteringsproblemen en stofwisselingsproblemen maar ook aan gedragsproblemen. De oorzaak van overmatig druk en nerveus of juist sloom gedrag blijkt maar al te vaak te liggen in een té energierijk of moeilijk verteerbaar voer. 

Wat is een natuurlijke en verantwoorde manier van voeren?
Voeren op een manier die past bij het natuurlijke eetgedrag van je paard. De spijsvertering van het paard is gemaakt om de hele dag door kleine hoeveelheden vezelrijk voedsel te verwerken. De basis van een goed rantsoen bestaat uit voldoende ruwvoer in de vorm van hooi of voordroogkuil eventueel aangevuld met weidegang (gras). Ons Nederlandse gras en hooi bevat echter niet alle benodigde vitaminen, mineralen, sporenelementen en essentiële vetzuren die je paard nodig heeft. Met Vitalbix Daily Complete vul je deze essentiële voedingsstoffen op een natuurlijke en verantwoorde manier aan.

Minder zetmeel & suikers
Het gemiddelde krachtvoer, zoals biks en muesli, bestaat veelal uit granen en bevat en hoog gehalte aan snel verteerbare koolhydraten zoals zetmeel en suikers. Paarden zijn echter beperkt in het vermogen om zetmeel te verteren. Wanneer paarden teveel zetmeel consumeren, kunnen de enzymen in de dunne darm deze niet voldoende verteren. Onverteerd zetmeel zal doorstromen naar de dikke darm waar een verstoring in de bacteriële flora kan ontstaan. De korte pieken in de bloedsuikerspiegel kunnen leiden tot stofwisselingsproblemen. Door je huidige krachtvoer geheel of gedeeltelijk te vervangen door Vitalbix Daily Complete zorg je ervoor dat je je paard minder belast wordt met zetmeel & suikers. 

Vitaminen & mineralen tekorten
Bij de reguliere krachtvoeders (ook degene die lager in zetmeel en suiker zijn) ligt het voeradvies vaak op ca. 2 tot 3 kg per dag. Veel paarden krijgen echter veel minder gevoerd dan de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid omdat ze anders te dik worden of te veel energie krijgen. Pas bij het voeren van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voorzie je je paard in zijn behoeften aan essentiële voedingsstoffen. Doordat er minder wordt gevoerd ontstaan er vaak tekorten. Vooral bij sobere rassen is dit een veel voorkomend probleem.

Voeren naar energiebehoefte
Voor een gezond en vitaal paard is het belangrijk om te voeren naar energiebehoefte. Dat wil zeggen dat je het rantsoen van je paard afstemt op wat hij daadwerkelijk nodig heeft. Een paard van een sober ras gaat over het algemeen efficiënter met zijn energie om heeft daardoor minder voer nodig dan een warmbloed. Daarnaast heeft een sportpaard dat op hoog niveau gereden wordt een andere energiebehoefte dan een paard dat recreatief gereden wordt. Veel paarden krijgen meer gevoerd dan dat ze qua energie verbranden met gezondheidsproblemen zoals overgewicht, insulineresistentie en hoefbevangenheid tot gevolg. 

Veel paardeneigenaren zijn (mede dankzij de voeradviezen van de grotere voermerken) in de veronderstelling dat hun paard veel krachtvoer in de vorm van biks en muesli nodig heeft voor voldoende energie. Wij willen laten zien dat de meeste paarden met voldoende ruwvoer helemaal niet zoveel krachtvoer nodig hebben en het grootste deel van hun energie uit ruwvoer kunnen halen.

Een gezond rantsoen op basis van Vitalbix Daily Complete
De basis van een gezond rantsoen bestaat uit voldoende ruwvoer van een goede kwaliteit. Dit is de basis voor een gezonde spijsvertering en energie. Met Vitalbix Daily Complete voorzie je je paard in alle essentiële voedingsstoffen die hij niet enkel uit ruwvoer kan halen. Is je paard goed op gewicht en heeft hij voldoende energie dan is dit een compleet rantsoen. Heeft je paard meer energie nodig om op gewicht te blijven en/of voor arbeid dan kun je het rantsoen naar behoefte aanvullen met graanvrije producten of gedeeltelijk met een graanrijk product. 
Stap 1:

- voldoende ruwvoer zoals hooi, kuil en gras (1-2% DS tov het lichaamsgewicht)  - voor energie en vezels
Stap 2:
- Vitalbix Daily Complete - voor alle essentiële voedingsstoffen
Stap 3:
- geheel graanvrij: veilige energiebronnen zoals bietenpulp, plantaardige olie, luzerne etc. (bij lichte tot matige inspanning)
- met granen: een product op basis van granen zoals muesli (bij zware en korte inspanning zoals spingen, endurance, eventing etc.)