, , , , , ,

Fenegriek granulaat ( Fenugreek, Foenegriek ) 1 kg

6,00

Voor de natuurlijke ondersteuning van de bronchiale functies.

Beschikbaar via nabestelling

Fenugreek

voor gezonde luchtwegen en meer ademvrijheid!

Voedermiddel voor paarden.
Fenugreek bevat 100% gemalen en gedroogde Fenegriek. Fenegriek is een kruid dat zorgt voor gezonde luchtwegen en is weerstand opbouwend. Tevens bevat Fenegriek de eigenschap voor ondersteuning van een goede spijsvertering.
Fenugreek heeft een positieve invloed op de conditie en de vacht gaat prachtig glanzen.

Voor natuurlijke ondersteuning van bronchiale functies.
Voederadvies:
10 tot 30 gram per paard per dag

Fenegriek (Trigonella foenum-graecum) is een plant uit de vlinderbloemenfamilie. De plant wordt ook wel foenegriek of ‘Grieks hooi’ genoemd en als veevoer gebruikt. Het komt oorspronkelijk uit Mesopotamië maar was reeds in de oudheid bekend in het Middellandse Zeegebied. De zaden en bladeren worden gebruikt. Fenegriek is een eenjarig kruid met een rechtopstaande stengel en dunne, veelzadige peulen. De zaden worden gedroogd.

Werkzame bestanddelen van de zaden: vetten, vitamine A, B, C, E, kalk en fosfor, ijzer, koper, proteïnen, lipiden, saponine en coumarinen

Gebruik inwendig: Fenegriek heeft een gunstige invloed op de spijsvertering, de melkproductie en op de algehele weerstand. De zaden van deze plant zijn erg geschikt om een dier snel in conditie te brengen, het gewicht te laten toenemen en tevens gaat de vacht er van glanzen. Fenegriek stimuleert de melkgift en verbetert de conditie na de bevalling. Tevens heeft het desinfecterende en verzachtende eigenschappen.
Het ijzer en koper zorgen voor een prestatie verbetering. De saponine en coumarinen helpen bij aderproblemen. Verder heeft het ontstekingswerende eigenschappen en bevordert het de galproductie.

Gebruik uitwendig: De gedroogde, geplette zaden mengen met water tot een papachtige substantie (eventueel licht kokend) voor een kompres bij reumatische aandoeningen, slecht helende wonden, zweertjes en voor het verwijderen van dorens. Het compres ongeveer een half uur laten zitten.

Let op! Fenegriek kan de baarmoeder prikkelen; het verdient voorkeur het gebruik van Fenegriek te beperken tijdens de dracht of geheel niet te geven.

Fenegriek kan heel goed samen gegeven worden met knoflook, het versterkt elkaars werking.

Fengeriek kan o.a. aan de volgende dieren gegeven worden:
Konijnen, cavia’s, muizen, chinchilla’s, ratten, hamsters, kippen, vogels, pony’s en paarden.

 

 Let op!!!
Net als bij mensen kunnen sommige konijnen, cavia’s, duiven, kippen, paarden etc. gevoelig zijn voor veranderingen in het voer. Geef in het begin kleine beetjes van de kruiden, fruit, zaden etc. en kijk hoe de dieren erop reageren. Bij sommige kruiden staat dat ze spaarzaam gegeven moeten worden. Ons advies is om dat dan ook te doen!

Kruiden, groente, zaden, etc. zijn een toevoeging op het dagelijkse voer. Raadpleeg in het geval van zieke dieren een dierenarts, en expirimenteer dan niet met kruiden(mengsels), granen, vruchten, etc.
We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor het gebruik van onze producten. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding.

Opslag:
Om de produkten ook na de koop lang te kunnen gebruiken, is het van belang om de produkten droog en koel te bewaren. Alle produkten zijn gedroogd, maar er kan nog rest vocht in zitten. Als de produkten warm (in de zon) worden bewaard, kan er condens in de zak ontstaan. Hierdoor kan er schimmel in de zak komen. Ziet u vocht in de zak, laat de zak dan open, zodat het vocht kan verdampen, eventueel leg het produkt uitgespreid te drogen. Ook is het van belang om de produkten in het donker te bewaren, om afbraak van belangrijke voedingsstoffen onder invloed van het licht te voorkomen.

Gewicht1 kg
Scroll naar boven