, , , , ,

psyllium husk poeder (gemalen vlozaad husk / zandweg) 1 kg

24,50

 • Rijk aan vezels
 • Bij zandeters
 • 100% natuurlijk en zonder toegevoegde additieven
 • Uitgebreid getest en geanalyseerd om de beste kwaliteit te garanderen

Beschikbaarheid: Tijdelijk niet op voorraad. Levertijd 1-4 weken.

 Vlozaad (psyllium) 1kg GEMALEN. husk

Meer over Psyllium / Vlozaad

Psyllium / vlozaad is een in water oplosbare vezel. Deze zetten uit en zorgen voor een gelei-achtige massa in de darmen. De darminhoud passeert dan langzamer, is volumineuzer en neemt zo opgehoopt zand mee naar buiten. Door het volume worden de darmen aangezet tot samentrekken.

Bij de gemalen versie van de hele zaad, zoals deze, wordt een groter slijm volume bereikt zodra het geweekt wordt in water, als bij de hele vezel. Dit is in het geval van voorkoming van zandkoliek een groot voordeel.

Goed voor de darmwerking

Wanneer psyllium met voldoende water wordt ingenomen, wordt de darminhoud zachter gemaakt.

Combineer met voldoende water want bij inname met weinig water nemen de vezels vocht uit de ontlasting op.

Zandeters

Bij paarden wordt psyllium veel gebruikt bij zandeters. Of ter voorkoming van zandkoliek bij grazen op schrale grond.

Ondersteuning bij Insuline resistentie:

Uit een recente studie blijkt dat psylliumzaad, snelverterende suikers (koolhydraten) in de darm bindt, waardoor deze minder snel worden opgenomen.

Dit zorgt er voor dat de bloedsuiker spiegel minder snel stijgt. Paarden (en mensen) met insuline resistentie zijn hier zeer bij gebaad!

 

Vlozaad zijn bijzondere vezels

Wat vlozaad of psyllium zo bijzonder maakt, is dat zij een veelvoud van hun eigen volume aan water kunnen opnemen. Daardoor ontstaat, wanneer je het zaad in water legt (zoals dat ook in de darmen gebeurt) een dikke slijmerige massa. Deze massa zorgt voor een goede darmflora.

Veiligheid

Psyllium wordt al enige jaren gebruikt bij paarden en er zijn geen bijwerkingen van bekend.

Gebruik

Psyllium of vlozaad

Geef je paard 5 tot 7 dagen lang 30g-80gr  gemalen vlozaad. Herhaal dit max. 1 keer per maand.

Voor het beste resultaat laat je het gemalen Vlozaad voor gebruik een half uurtje in een slobber of geweekt voer, weken met voldoende water, zodat de slijm vorming al vast op gang is gekomen.

Vlozaad neemt ruim 2x zijn volume in water op, dus is het belangrijk voldoende water te verstrekken om eventuele verstopping te voorkomen,  En verdient het de aanbeveling om het voorgeweekt te geven. Tenzij uw dierenarts anders voorschrijft.

Disclaimer: We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor het gebruik van onze producten. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding. De informatie op deze site vervangt niet het advies van een arts of apotheker. Raadpleeg bij ziekte, twijfel of gebruik van geneesmiddelen steeds uw arts.

Kwaliteit gegarandeerd

Wij bieden de beste kwaliteit van psyllium aan:

 • 100% puur
  Onze psyllium is zuiver en bevat geen toegevoegde stoffen.
 • Farmaceutische kwaliteit
  Onze psyllium is van farmaceutische kwaliteit en is dus rijk aan actieve inhoudsstoffen om zo de beste resultaten te garanderen. Onze psyllium voldoet aan de eisen gesteld door de Europese Pharmacopé.
 • Kwaliteit gegarandeerd
  Wij beschikken voor elk lot psyllium over de analyseresultaten om zo de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Alle producten zijn bovendien traceerbaar tot aan de bron.
Gewicht1 kg
Scroll naar boven