, , , , , ,

Hartog Comfort, graan vrij, 18 kg

25,95

Hartog Comfort is een unieke vezelrijke mengeling op basis van ruwvoer met een vitaminen- en mineralen balancer. Hartog Comfort is hét alternatief voor een graanrijk krachtvoerrantsoen.

 

Tijdelijk niet op voorraad. Levertijd 1-4 weken.

Hartog Comfort

Hartog Comfort is een unieke vezelrijke mengeling op basis van ruwvoer met een vitaminen- en mineralen balancer. Hartog Comfort is hét alternatief voor een graanrijk krachtvoerrantsoen.

Het vervangen van muesli of brok door Hartog Comfort heeft verschillende voordelen.

  • Hartog Comfort bevat zeer weinig suiker en zetmeel en is melasse, luzerne – en graanvrij
  • Hartog Comfort is zeer smakelijk
  • Hartog Comfort dekt de volledige basisbehoefte aan vitaminen, mineralen en sporenelementen bij het recreatiepaard
  • Hartog Comfort is een bron van hoge kwaliteit vezels, gezonde vetzuren en essentiële aminozuren

Zeer laag suiker- en zetmeelgehalte

Hartog Comfort bevat geen graan of andere suiker – en zetmeelrijke grondstoffen waardoor de mengeling nauwelijks effect heeft op de bloedsuikerspiegel van het paard. De basis van de mengeling bestaat uit ruwvoer. Het mengen van een balancer met veel vezels vertraagd de darmpassage waardoor voedingstoffen beter worden benut. Hierdoor verhoogt het rendement uit de balancer. Tevens wordt het ruwvoerrantsoen opgewaardeerd met hoge kwaliteit vezels en ondersteunt de mix het natuurlijke kauwproces, de speekselaanmaak en de maag- en-darmwerking.

Volledige dekking van vitaminen en mineralen

De dagelijkse (basis)behoefte aan vitaminen en mineralen van een volwassen paard wordt al met 1 kg Hartog Comfort gedekt.

De balancer bevat verschillende vitamines zoals A, B 1, B2, B5, B6, B9, B12, D3, biotine en E. De ruwvoermix is gemaakt van kunstmatig gedroogd gras. Doordat de ruwvoeders kunstmatig zijn gedroogd blijven de natuurlijk aanwezige vitamines beter bewaard.

 

Organisch gebonden sporenelementen

De balancer uit de Hartog Comfort is niet alleen verrijkt met de dagelijkse behoefte aan vitaminen en mineralen, maar bevat ook alle benodigde (organisch) gebonden sporenelementen.

Organisch gebonden sporenelementen worden beter opgenomen in de dunne darm vergeleken met synthetische varianten. Sporenelementen zoals organisch gebonden zink en koper versterken de darmbarrière en zijn onmisbaar voor een sterk immuunsysteem, gezonde huid en glanzende vacht. Daarnaast hebben ze een positief effect op gewrichten, botten, cholesterol en cognitieve functies.

Gezonde energiebronnen en essentiële bouwstoffen

De combinatie van een ruwvoer mix met balancer is uniek! Het bevat niet alleen de dagelijks benodigde voedingstoffen, maar is ook rijk aan langzaam vrijkomende energie uit gezonde vetzuren en bouwstoffen zoals eiwitten.

Paarden zijn echte grazers en krijgen bij voldoende opname van vers gras ook voldoende omega 3 vetzuren binnen. Paarden die een rantsoen van grotendeels hooi aangeboden krijgen, hebben een grotere behoefte aan omega 3 vetzuren. Hartog Comfort bevat lijnzaad en lupine. Beide producten bevatten een ruime hoeveelheid omega 3 vetzuren. Deze energiebron komt langzaam vrij en heeft geen (negatief) effect op de suikerspiegel. Hierdoor is deze energiebron ook geschikt voor suiker sensitieve paarden met aandoeningen zoals PPID, insuline resistentie en hoefbevangenheid.

Lupine en Erwt bevatten veel eiwitten en zijn voor paarden goed verteerbaar. Een rijk aminozurenpatroon is niet alleen belangrijk bij sportpaarden. Ook recreatie paarden hebben behoefte aan voldoende eiwitten/aminozuren. Aminozuren zijn de bouwstoffen om een gezonde huid en vacht te realiseren. Zo helpt arginine zichtbare huidbeschadiging te herstellen, histidine kalmeert de huid en heeft antioxiderende eigenschappen, methionine beschermt de huid tegen schadelijke stoffen vanuit het milieu en lysine versterkt het huidoppervlak.

Voeradvies

Naast (gemiddelde kwaliteit) hooi, Hartog Compact Gras of Hartog Gras-mix adviseren wij:

Per 100 kg lichaamsgewicht: 160 tot 250 gram Hartog Comfort per dag

Gewicht paard/ponyHoeveelheid per dag
Paard (600kg)1 kg – 1,5 kg
D/E pony (450kg)0,75 kg – 1 kg
C pony (300kg)0,5 kg – 0,75 kg
A pony/shetlander (150-200kg)0,25 kg – 0,35 kg

Let op: de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden. De waarden in het product zijn veilig. Ook bij een verdubbeling van de portie. Toch is het toevoegen van onnodig veel vitaminen een extra belasting voor de organen. Bij een overdaad aan vitaminen worden bijvoorbeeld de nieren extra belast om de stoffen uit het lichaam te filteren.

Productkenmerken

Verpakking
Verpakt in een recyclebare plastic zak van 18 kg.

Houdbaarheid
1 jaar, onder normale omstandigheden

Samenstelling
Gras, Hooi, Grasbrok, Glycerine, Lijnzaad, calciumcarbonaat, Monocalciumfosfaat, Erwtenvlokken, Lupine vlokken, Magnesiumoxide, Wortel vlokken, Natriumchloride

EAN nummer
8717306750400

Product analyse

Analyse is op basis van 1 kilogram Dit is een natuurproduct, waardoor de aangegeven waarden kunnen variëren.

Voedingswaarde
Ruw eiwit12 %
Ruw vet3 %
Ruwe celstof21 %
Ruw AS14 %
Suikers10 %
Zetmeel1 %
EWPa0.66
VREp94
Mineralen per kg
Calcium13.6 g
Fosfor5.9 g
Natrium3.8 g
Kalium17.1
Magnesium6 g
Vitamines per kg
Vit A20.000 IE
Vit D34000 IE
Vit E1500 mg
Vit. B1 Thiamine mononitraat40 mg
Vit. B2 Riboflavine40 mg
Vit. PP Niacinamide60 mg
Vit. B5 Pantotheenzuur, (Calcium-Dpantothenaat)27 mg
Vit. B6 Pyridoxine18 mg
Vit. B12 Cyanocobalamine80 mcg
Biotine20.000 mcg
Vit. B4 Choline Chloride600mg
Choline522 mg
Vit. B9 Foliumzuur50 mg
Sporenelementen per kg
I, Calcium jodaat anhydraat0,6 mg
Cu, Koper sulfaat pentahydraat75 mg
Cu, Koperchelaat van glycine hydraat35 mg
Mn, Mangaan(II)oxide40 mg
Mn, Mangaanchelaat glycine, gehydrateerd20 mg
Zn, Zink sulfaat monohydraat225,25 mg
Zn, Zn oxide39,75 mg
Zn, Zinkchelaat van glycinehydraat135 mg
Se, Org. selenium, S.cerevisiae CNCM I-3399 n°0,4 mg
Se, Natriumseleniet0,8 mg
Gewicht20 kg
Scroll naar boven