, , , , , ,

Hartog Digest, graan-, melasse vrij, 15 kg

19,35

Hartog heeft een ruwvoermix ontwikkeld welke de maag- en darmgezondheid van het paard optimaliseert. Hartog Digest is een graan- en melassevrije mix van Luzerne en verrijkt met POWERSTART ®

Beschikbaarheid: 1 op voorraad (kan nabesteld worden)

Hartog Digest

Hartog-lucerne-mix-digest-natuurlijke-oplossing-maagproplemen-darmproblemen

Hartog heeft een ruwvoermix ontwikkeld welke de maag- en darmgezondheid van het paard optimaliseert. Hartog Digest is een graan- en melassevrije mix van Luzerne en verrijkt met POWERSTART ® .

Digest

Winnaar Horses Product van het Jaar 2018!

Hartog Digest is Horses Product van het Jaar 2018 in de categorie Voer!

Wij willen namens Hartog paardenvoeders de jury hartelijk bedanken voor het mooie jury commentaar, maar natuurlijk ook iedereen die gestemd heeft op de Hartog Digest! Wij zijn ontzettend trots op het behalen van deze mooie titel en dankbaar voor alle positieve reviews over de Hartog Digest. Wij hopen nog heel veel paarden en eigenaren blij te maken en te kunnen helpen met dit product!

Ondersteund het maag en darmkanaal

Hartog Digest heeft verschillende voordelen:

  • Ondersteunt en beschermt het maag-darmkanaal
  • Stimuleert kauwen en verlengt de voeropname
  • Vrij van graan en melasse

Paarden die een graanrijk of vezelarm rantsoen krijgen, blootgesteld worden aan stress of te maken hebben met ziekte, ontwikkelen eerder maag- en darmklachten. Vooral bij sportpaarden, oudere paarden en (chronisch) zieke paarden ontwikkelen zich eerder beschadigingen aan de maagwand of zelfs maagzweren.

In de draf- en rensport heeft 60 -90% van de paarden last van maagproblemen zoals maagzweren. In de reguliere dressuur- en springsport en recreatie ontkomen paarden niet aan deze problematiek. Ook darmproblemen zoals een disbalans in de darmflora, beschadiging aan de darmwand of verminderde groei en ontwikkeling van gezonde darmvlokken komt regelmatig voor.

De Hartog Digest is speciaal voor:

  • Sportpaarden
  • Paarden die gevoelig zijn voor stress of stressvolle situaties
  • Paarden met een graanrijk- en/of vezelarm rantsoen

Paarden met bovenstaande gezondheidsproblemen hebben vaak:

De bovenstaande afbeelding is geen juiste weergave van het werkelijke product.
In de verpakking nemen de groenten en fruit de kleur aan van de luzerne.

Ingrediënten Hartog Digest

POWERSTART ® bestaat uit Butyraat en Tanines. Butyraat is een lichaamseigen stof die vrij komt bij de vertering van ruwe celstof. Dit micro-element valt onder de vetzuren en is één van de belangrijkste energiebronnen van een paard. De darmcellen / darmvilli voeden zich met deze duurzame bron van energie waardoor het normaal functioneren van de darm en de ontwikkeling van gezonde darmcellen wordt ondersteunt. Taninnes worden gewonnen uit tamme kastanjes. Deze hydrolyseerbare tannines hebben een samentrekkende werking en bevorderen de speekselaanmaak. Ze fixeren eiwitten tot een extra laag op het slijmvlies van de maag- en de darmwand. De zuurbuffers beïnvloeden de zuurtegraad in het maagdarmstelsel op positieve wijze en de gisten en prebiotica ondersteunen de groei en ontwikkeling van evenwichtige populatie micro-organismen in de darmen.

Luzerne is van nature een beetje bitter. Dit komt door het uiterst lage suiker- en zetmeel gehalte in de plant. Om de smakelijkheid te verhogen is er gebruik gemaakt van zoethout en heerlijk geurende aroma’s.  De toegevoegde groenten en fruit geven een fijne subtiele smaak aan de ruwvoermix en zijn tevens erg gezond. In dit product zijn geen graan, melasse en andere energierijke zoetstoffen gebruikt.

Voeradvies

Naast (gemiddelde kwaliteit) hooi, Hartog Compact Gras of Hartog Gras-mix:

1 – 2 kg per paard per dag
0,5 – 1 kg per pony per dag

1 voerschep = +/- 250 gram Digest, let op: weeg altijd zelf na wat de hoeveelheid is die in jouw voerschep gaat.

Productkenmerken

Verpakking
Verpakt in een recyclebare plastic zak van 15 kg.

Houdbaarheid
1 jaar, onder normale omstandigheden

Samenstelling
Luzerne, gras, groen geoogst gerstestro, glycerine, cichoreikrullen, wortelvlokken, rodebietenvlokken, appelblokjes, lijnzaadolie, zonnebloempitten, gistproducten, calciumbutyraat, magnesiumoxide

EAN nummer
8717306750202

Klik hier voor het etiket

Product analyse

Analyse is op basis van 1 kilogram Dit is een natuurproduct, waardoor de aangegeven waarden kunnen variëren.

Voedingswaarde
Ruw eiwit13.4 %
Ruw vet3.9 %
Ruwe celstof33.9 %
Ruw AS10.9 %
Suikers5.3 %
Zetmeel1.1 %
EWPa0.55 %
Verteerbare energie8.8 MJ
VREp76 %
Droge stof90.00 %
Mineralen
Calcium8.3 g
Fosfor2.37 g
Magnesium2.63 g
Natrium1.42 g
Gewicht16 kg
Scroll naar boven